Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βοιωτίας η Γιώτα Πούλου

 Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βοιωτίας 

Συναντήθηκα σήμερα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βοιωτίας, πύραρχο κ. Σίμο Αποστόλου και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς αντιπύραρχο κ. Κωνσταντίνο Πούλο, για να ενημερωθώ για την επιχειρησιακή ετοιμότητα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου. 

Οι Διοικητές αναφέρθηκαν στο σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης που χειροτερεύει από τις αποχωρήσεις λόγω των συνταξιοδοτήσεων. 

Ο κ. Διοικητής της ΔΙΠΥΝ του Νομού κ. Αποστόλου επεσήμανε επιπλέον, την έλλειψη κτηριακής υποδομής και εξοπλισμού της Διεύθυνσης Βοιωτίας. 

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κλιματικής κρίσης, απαιτούν την οργάνωση και χρηματοδότηση των κρατικών Υπηρεσιών, τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων και την υπεύθυνη στάση των πολιτών για να επιτυγχάνεται η πρόληψη και η διαχείριση των καταστροφικών φαινομένων. 

Ευχήθηκα στους Διοικητές καλή δύναμη στην δύσκολη αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιαίτερα στον κ. Αποστόλου καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα προβλήματα υποστελέχωσης και χρηματοδότησης των υποδομών. 

Σχετικά